Hanna Jokinen Hyvinvointi kasvaa tasa-arvosta.

Mä vaan ihan läpällä...

Amerikka sitten sai presidenttinsä ja ilmeisesti se voidaan nyt sitten tulkita niin että kansan tahto toteutui. Ainakin isomman osan tahto.

 

En tiedä kuinka moni meistä presidenttiehdokkaiden vaalityön alkaessa uskoi että Trumpista leivottaisiin aikanaan maan 45. Johtaja. Itse ainakin myönnän pitäneeni sitä äärettömän suuruudenhulluna tavoitteena ja lähes vitsinä. No, se parhaiten nauraa joka viimeisenä nauraa.

 

Joka puolella maailmaa nostaa yhä enemmän ja enemmän päätään kaikenlainen protestointi, epätoivo, kyllästyminen vallitsevaan tilanteeseen ja oloihin. Populismille vallan otollinen maaperä siis.

 

Jotenkin silti tuntuu todella pelottavalta esimerkiltä että tällaisella vaalikampanjalla, täysin ala-arvoisella käytöksellä, hurjilla jopa valheita sisältäneillä puheilla ja sopimattomalla esiintymisellä noustaan Amerikan kaltaisen mahtimaan johtoon. Lopunkaiken oikein kukaan ei tunnu tietävän millaisia asioita Trump aikoo oikeasti ajaa presidenttinä. Varmaa ei tunnu olevan muu kuin epävarma.

 

Liian usein Suomessa, jopa ihan tuttava piirissä, on kuullut kommentteja että on äänestetty ihan ”kostoksi valtapuolueille” tai ”mä vaan ihan läpällä äänestin sitä ja sitä vaikka onhan sen mielipiteet tosi outoja”. Tulee mieleen vanha sanonta ”toivo varovasti koska toiveesi saattaa toteutua”. Sama pätee äänestämiseenkin. Vaikka onkin tärkeää että ihmiset aktivoituvat eikä isoin puolue vaaleissa ole nukkuvien puolue, ei kuitenkaan ole ihan merkityksetöntä mitä sinne uurnaan sujauttaa. Ihan vaan ”läpällä” ei kannata ääntään sentään antaa.

 

 

Toivoisin että tämä ”Ameriikan Meininki” ei ole vallalla ensi kevään kunnallisvaaleissa. Toivon todellakin että asiat, arvot ja persoonan sopivuus luottamustehtävään nousee arvoonsa. Olisi kyllä jokaisen äänestäjän hyvä lukaista edes äänestämänsä henkilön ajamien asioiden lista läpi ja jopa myös hänen edustamansa puolueen puolueohjelma. Äänestämällä kun kuitenkin annat valtuutuksen äänestämällesi ihmiselle päättää sun puolesta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"se voidaan nyt sitten tulkita niin että kansan tahto toteutui. Ainakin isomman osan tahto."

Nimenomaan tulkinnastahan silloin on kysymys. Suurin osa äänesti Clintonia.

Käyttäjän HannaJokinen kuva
Hanna Jokinen

Sepä se. Pistää miettimään kuinka demokraattinen lopulta esimerkiksi jnekkilän äänestystapa on.

Toimituksen poiminnat